Antreprenori locali. Familia Pantiş din Oradea a ajuns la afaceri de 30 mil. euro, plus 23%, cu producătorul de ferestre şi uşi Optimedia

art 1 antreprenori locali

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Oradea, deţinut de antreprenorii români Marius şi Simona Pantiş, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 30 mil. euro, mai mult cu 23% faţă de anul anterior, generată atât de piaţa internă, dar mai ales de creşterea vânzărilor pe pieţele externe, potrivit companiei. Optimedia are peste 160 de clienţi şi parteneri de afaceri la export, în ţări precum Franţa, Italia, Belgia, Austria, Germania, Spania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Japonia, Canada sau SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul Optimedia. Peste două treimi din producţia Optimedia merg la export, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

„Este normal să ne dorim o creştere a afacerii şi în 2020, dar focusul nostru este pe creşterea şi întărirea relaţiilor de parteneriat cu dealerii noştri. În condiţiile în care piaţa se diversifică tot mai mult, în special în domeniul tâmplăriei de aluminiu, respectarea termenelor de producţie este o provocare tot mai mare, pentru că depindem şi noi de aprovizionarea profilelor şi accesoriilor speciale“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Ioan Pantiş, general manager Optimedia.Printre furnizorii companiei din Oradea se află Veka, Profine, Saint-Gobain, Winkhaus, Maco, Alumil, Cortizo, Schuco şi Reyners. Produsele companiei nu sunt vândute direct clientului final, Optimedia colaborând cu diverşi parteneri, care asigură vânzarea finală şi montajul.

Articol de zf.ro