Antreprenori locali: Producătorul de tâmplărie Optimedia din Oradea încheie anul cu o creştere de 17% a afacerilor

art 8 antreprenori locali

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Oradea, deţinut de antreprenorii români Marius şi Simona Pantiş, va încheia acest an cu afaceri de 18,5 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de anul trecut. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 70,7 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), un profit net de peste 4 mil. lei (900.000 de euro) şi un număr mediu de 237 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Optimedia are peste 160 de clienţi şi parteneri de afaceri la export, în ţări precum Franţa, Italia, Belgia, Austria, Germania, Spania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Japonia, Canada sau SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Printre furnizorii companiei din Oradea se află Veka, Profine, Saint-Gobain, Winkhaus, Maco, Alumil, Cortizo, Schuco şi Reyners.

„Anul 2016 a fost foarte bun pentru noi, un an al schimbărilor şi al oportunităţilor, în care am realizat obiectivele propuse, ne-am consolidat şi am crescut sănătos. Investiţiile însumate în 2016 ajung la 1,4 mil. euro, în proiecte care ne-au ajutat să creştem productivitatea cu mai bine de 30%“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Ioan Pantiş, general manager al Optimedia.