Conferinţa ZF/ Raiffeisen Branduri româneşti, Oradea. Brandurile româneşti se pot dezvolta pe pieţele externe, dar antreprenorilor români le trebuie curaj să mai facă un pas în business

art 4 conferinta zf

„Cea mai importantă valoare din Optimedia sunt oamenii, suntem 480 în prezent. Am investit în oameni, ne îndreptăm anul acesta spre 28 mil. euro cifră de afaceri şi la EBITDA de 15%. Nu avem director de resurse umane pentru că eu ca director general mă ocup personal de recurtare. Mă lupt să rămân un om abordabil“, a spus Marius Pantiş, director general al Optimedia, producător de uşi şi ferestre din aluminiu şi PVC, cu o istorie pe piaţa locală de 28 de ani.

Compania a pornit cu paşi mici, însă investiţiile permanente în hale de producţie şi în oameni a dus la dezvoltarea pe piaţa locală. În prezent, Optimedia colaborează cu peste 1.000 de dealeri din Europa, care cumpără ferestrele fabricate în România. Participarea la târguri internaţionale este unul dintre aspectele pe care mizează Optimedia pentru a găsi noi parteneri şi a fi prezenţi pe pieţele externe.

Marius Pantiş, director general Optimedia

♦ Am început firma în urmă cu 28 de ani cu soţia mea, Simona. Visul meu a fost producţia. Am început ca un producător mic în Oradea şi nu am avut gânduri mari să creştem la nivel internaţional.

♦ Reclama este o investiţie, nu o cheltuială pe care trebuie s-o faci.

♦ În 2006 am început să visăm la export. În această industrie poţi să creşti doar liniar. A trebuit să ne reinventăm după 2008. Avem peste 1.000 de dealeri în Europa care cumpără de la noi, nu poţi lucra altfel, producem doar ferestre custom.

♦ Vizităm partenerii, participăm la târguri.

♦ Cea mai importantă valoare din Optimedia sunt oamenii, suntem 480 în prezent. Am investit în oameni, ne îndreptăm anul acesta spre 28 mil. euro cifră de afaceri şi la EBITDA de 15%. Nu avem director de resurse umane pentru că eu ca director general mă ocup personal de recurtare.

♦ Avem patru principii simple. E importantă calitatea, indiferent unde o trimitem fereastra trebuie să fie la fel. Termenul de livrare este un alt principiu. Parteneriatul este important, problema dealerilor noştri este problema noastră. Al patrulea este preţul.

♦ Pentru noi criza a fost o oportunitate. După 2008 am văzut nişte orizonturi incredibile pe piaţa europeană.

Mai multe detalii pe zf.ro